Halı yıkama işi profesyonellik gerektiren bir iştir. Zira bir tek ustalaşmış bir ekip hangi türden bir halı için iyi mi bir deterjan seçeceğine doğru bir halde karar verebilir.
Eklenme Tarihi : 8.11.2022 | Görüntüleme Sayısı : 1005

Halı yıkama işi profesyonellik gerektiren bir iştir. Zira bir tek ustalaşmış bir ekip hangi türden bir halı için iyi mi bir deterjan seçeceğine doğru bir halde karar verebilir. Yünlü halı yıkama işlemlerinde ise ilk olarak halının tozu dikkatli bir halde alınır. Tozun tamamen alındığına dikkat edilmelidir ki yıkama işlemine başlandığında toz ve su birbirine karışmasın.

 Soğuk Su Kullanın

Yün halı kullananların temizliğine dair pek oldukça sorusu bulunuyor. Bu sorulardan biri de yün halı yıkarken kullanılan suyun sıcaklığıdır. Zira su sıcaklığı ayarlanamaz ise halıda renklerin birbirine karışma ihtimalleri artar. Bu niçin ile bilhassa yünlü halı yıkanırken kullanılan suyun soğuk olması önemlidir. Bu durumlar renklerde solma yaşanmayacaktır. Ek olarak birden fazla yün halı yıkanacak ise tek tek yıkanmalıdır. Şu demek oluyor ki bir halı yıkanırken diğeri de onun suyu ile temas etmemelidir. Aksi halde gene renklerin birbiri ile karışma ihtimalleri bulunuyor.

Soğuk su kullanımının yanı sıra yün halı için kullanılan deterjan tercihi de oldukça önemlidir. Halı su ile temas ettikten sonrasında derhal bitkisel bir yün halı şampuanı ile yıkanması gerekir. Bu türden olan şampuanlar halının renklerinde bozulma olmasını engeller. Tüyleri uzun olan bir halınız var ise ne olursa olsun halının diplerine kadar şampuanın ulaşmasını sağlamanız gerekiyor. Aksi durumda beklendiği kadar iyi bir temizlik sağlanmış olmayacaktır.

 Bekletilmeden Durulama Yapın

Şampuanlama işlemi sonrasında pek oldukça kişinin yapmış olduğu en büyük yanlışlardan biri de halının şampuanlı bir halde bir süre daha bekletilmesidir. Fakat bu durum halıda renklerin yıpranmasına sebep olur. Bu niçin ile şampuanlama işlemi süratli bir halde tamamlanarak durulamaya geçilmelidir. Durularken de gene yıkamaya başlamadan ilkin kullanılan su şeklinde soğuk su kullanılır.

Durulama işlemi yapılırken halının şampuandan tamamen arındığına güvenilir olmak gerekir. Bu niçin ile köpük kalmadığına güvenilir olana dek durularken bir taraftan da fırçalama işlemi yapılabilir. Sonrasında ise sıkma aşamasına geçilir. Halılar sıkılırken gene tek tek sıkılmalıdır. Bu aşamadan sonrasında halı asla bekletilmeden kurutulmak suretiyle asılmalıdır. Yün halı yıkama İzmir ihtiyaçlarınızda profesyoneller ile çalışmanız halınızı uzun süre kullanmanızı elde edecektir.