Her evin eğer olmazsa olmaz eşyaları içinde halıları yer almıştır. Halı evin dekorunun tamamlanmasından en mühim unsur olmaktadır.
Eklenme Tarihi : 8.11.2022 | Görüntüleme Sayısı : 1181

Her evin eğer olmazsa olmaz eşyaları içinde halıları yer almıştır. Halı evin dekorunun tamamlanmasından en mühim unsur olmaktadır. Oldukca fazla kullanılan bir eşya olması sebebi ile de sık sık kirlenmektedir. Kirlenme durumlarında ise artık halı yıkama firmalarından destek alınması mümkün olmaktadır. Bu mevzuda halı yıkama İzmir her türlü ihtiyaç duyulan özeni göstermektedir. Kimi zaman ansızın bir çay dökülmesi bile halının rengine ve desenine zarar verebilmektedir. Bu benzer biçimde durumlarda halıdan çay lekesi iyi mi çıkartılır mevzusu hakkında bilgiye haiz olmak önemlidir. Erken ve ilk müdahale yardımıyla halı bozulma olmadan güzelliğine yine kavuşabilmektedir. Halılara en fazlaca dökülen sıvıların başlangıcında çay gelmektedir. Şu sebeple kültürümüzde çay tüketiminin büyük bir yere haiz olması sebebi ile sık sık ev halkı tarafınca çay içimi gerçekleşmektedir. Bir dikkatsizlik sonucunda en sevdiğiniz halınıza çay dökülürse eğer aşağıdaki maddeleri uygulayabilirsiniz.

Halıya Çay Dökülmesi Durumunda Neler Yapılmalıdır?

-Çocuklarınız, siz ya da misafiriniz halınıza çay döktüğüne ilk olarak sakin olmalısınız.

-Her problemin bir telafisi bulunduğunu unutmamalısınız. Halıya dökülen çayın suyunu bir kağıt havlu yardımı ile almalısınız. Bu sayede halının derinlemesine çay suyunun girmesine engel olmuş olursunuz.

-Kimyasal kullanmadan bu işi çözmek istiyorsanız eğer sirkeli su karışımı yaparak çay dökülmüş olan bölgeyi silebilirsiniz.

-Yarım limon ile halıyı ovarak çayın bırakacağı lekeden halının kurtulmasını sağlayabilirsiniz.

-Halıya zarar vermek istemiyorsanız eğer annelerimizin de kullanmış olduğu arap sabununu tercih edebilirsiniz. Hoş kokusu ile ergonomik bir temizlik çözümü sunmaktadır.

-Maden suyunu halıda yer edinen çay lekesinin üstüne dökülmesi ile kolayca çay lekesinin çıktığını görmek mümkündür.

-Tüm bunlara karşın çay lekesini çıkarmayı başaramadı iseniz kimyasal içerikli kir çıkarıcılara başvurabilirsiniz. Gene de çay lekesi çıkmıyor ise halı yıkama firmalarından ustalaşmış destek alabilirsiniz.

Lekelere Karşı Halılarınızı Koruyun

Çocuklu evlerde halıların kirden ve lekeden korunması son aşama zor olmaktadır. Bilhassa çay lekesi benzer biçimde durumlar hanımefendiler için oldukça can can sıkan olmaktadır. Bu benzer biçimde durumlarda ise halıların bozulma olmadan temizlenmesini sağlamak için tertipli aralıklar ile halı yıkama firmalarına verilmesi gerekmektedir. Evden alınan halılar temiz bir halde tekrardan eve bırakılmaktadır.